KPSC Previous Year Question Model Papers with Answers PDF Download


KPSC Previous Year Question Papers

The time has come to start the preparation for the upcoming job exam of KPSC. On this web page ejobshub team is going to
declare the content connected with KPSC Previous Year Question Model Papers with Answers. All appliers will be able to download the PDF file of old questions so that they may try to Solve KPSC Previous Question Papers for measuring their skills. Model Papers is very much necessary for those job seekers dates who are preparing for KPSC Exam. Applicants may get the KPSC Old Papers With Solutions along with answers from this page.

From this web page wiling appliers can also download KPSC Model Paper as many sample questions are declared here so that an overview may be done appliers for the preparation of recruitment exam. Official site may also be visit by candidates to know the steps of downloading the PDF papers. Karnataka Public Service Commission will soon commence KPSC Recruitment Exam but before this test KPSC Previous Years Question Papers will be available for the help of job grabbers. For more details applicants can see below part of article.

KPSC Model Papers

See all questions-

1) The smallest state in the world
(A) Russia
(B) Vatican
(C) Sri Lanka
(D) Cuba
Ans. B

2) The person who became the Chief Minister for the longest period in India:
(A) E.K.Nayanar
(B) Vasantha Sate
(C) Jyothi Basu
(D) K.Karunakaran
Ans. C

3) Who was the first speaker of Lok Sabha?
(A) Sivaraj Patel
(B) Jagjeevan Ram
(C) Lal Bahdur Shasthri
(D) G.V Mavlankar
Ans. D

4) Panchayathi Raj instructions came into effect with the amendment of the constitution
(A) 70th
(B) 73rd
(C) 76th
(D) 79th
Ans. B

5) Who is the president of newly declared independent country, East Timor?
(A) Xanana Gusmao
(B) Hugo Chavez
(C) Lula da Zilva
(D)Jos Ramos Horta
Ans. D

6) The Chairman of Constitution review committee:
(A) Kuldip Nayyar
(B) Justice Kbare
(C) Justice Varma
(D) Justice Venkita Chellaiya
Ans. D

7) Monthly salary of Chief Justice of India:
(A) Rs. 30.000
(B) Rs. 31.000
(C) 1, 10,000
(D) 50.000
Ans. C


8) What is B.O.D?
(A) Biological Oxygen Demand
(B) Biochemistry of Diseases
(C) Biophysics Oxygen Demand
(D) None of the above
Ans. A

9) Meenamatha disease is related with
(A) Cadmium
(B) Mercury
(C) Lead
(D) Iron
Ans. B

10) National Party is one which could secure not less than ---- % of the total valid votes in the previous general election.
(A) 4%
(B) 6%
(C) 8%
(D) 9%
Ans. B

11) IMF/World Bank was formed in
(A)1942
(B)1944
(C)1946
(D)1945
Ans .D

12) 'World AIDS Day':
(A)April 17th
(B)June 5th
(C)December 1st
(D)February 14th
Ans. C

13) Erethrean Sea is:
(A)Bay of Bengal
(B)Indian Ocean
(C)Red Sea
(D)Arabian Sea
Ans. C

14) Temporary hardness of water is due to ------
(A)Calcium chloride
(B)Sodium carbonate
(C)Sodium chloride
(D)Magnesium bicarbonate
Ans. D

15) EEG is used to study the function of:
(A)Heart
(B)Muscle
(C)Brain
(D)Nerve
Ans. C


Note: Candidates may get the KPSC Previous Question Papers from this below Link-

Take a Look on Below Table

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment