RRB ALP Technician Previous Papers Download Solved Sample Papers PDF


RRB ALP Technician Previous Papers

Dear candidates for your help in best preparation of assistant loco pilot / technician grade III, ejobhub team is publishing
RRB ALP Technician Previous Papers on this page to download easily. Hey guys to recruit in Railway Recruitment Board for good salary you are required to beat all the rounds of selection process. Previous Year Question Papers of assistant loco pilot / technician grade III will tell about the difficulty level of examination. Dear candidates if you are in search for RRB ALP Technician Previous Papers from long time then don’t worry because now you have reached at exact place.

Dear aspirant, to obtain Assistant Loco Pilot / Technician Grade III Previous Papers is a better option to start their preparation. The key factor to be remembered by applicants while writing the examination is the time. Dear candidates to get RRB ALP Technician Previous Papers you can also open official website of Railway Recruitment Board that is www.indianrailways.gov.in. For time management of assistant loco pilot / technician grade III, Previous Papers is critical. Through provided data candidates can attempt the all question accurately without fail.

On this web page we are providing complete information in association with RRB ALP Technician Previous Question Papers PDF with solutions for applicants who are preparing for assistant loco pilot / technician grade III exam. Dynamic and eligible candidates can get the assistant loco pilot / technician grade III previous papers from here easily so have a close look at all details which are available on this web page. All the best!!

www.indianrailways.gov.in Previous Papers Fine info

Organization Name
Railway Recruitment Board
Information About
RRB ALP Technician Previous Papers
Name of the Post 
Assistant Loco Pilot & Technician Grade III
Exam Date
Not Issued
Official Website
www.indianrailways.gov.in

www.indianrailways.gov.in Previous Papers Overview

Exam Pattern:
SL. NO
Exam Type
Subjects
 Questions
Marks
Exam Duration
1.
Objective
General Awareness
25
25
90 Minutes
2.
Arithmetic
20
20
3.
General Intelligence
05
05
4.
Reasoning
10
10
5.
General Science
30
30
6.
Technical Ability
30
30
Total
120
120
RRB ALP Technician Previous Papers
Question 1: The railway station at which a track line meets a main line is called:
A) Terminal station
B) Flag station
C) Way side station
D) Junction station
Answer: D

Question 2: Points and crossings are provided for change of ….on permanent ways.
A) gauge
B) direction and gradient
C) direction
D) gradient
Answer: C

Question 3: The chart used for recording the condition of track is known as:
A) Rolling chart
B) Track chart
C) Hallade chart
D) Vibro chart
Answer: C

Question 4: The most common system of signaling in India is the …… system.
A) Automatic block
B) Section clear system
C) Absolute block
D) Pilot guard system
Answer: C

Question 5: The feeder gauge …. is commonly used for feeding raw materials to big Government manufacturing concerns as well as to private factories such as steel plants, oil refineries, sugar factories etc.
A) 0.6096 m
B) 0.792 m
C) 1m
D) 1.676 m
Answer: A

Question 6: Generally the shape of fish plate is:
A) Elliptical
B) Bone shaped
C) Circular
D) Rectangular
Answer: B

Question 7: The track capacity can be increased by:
A) Faster movement of trains on the track
B) By using more powerful engines
C) All the above
D) None of the above
Answer: C

Question 8: Detonating signals are used:
A) For noisy engines
B) During foggy and cloudy weather
C) For deaf drivers
D) Not now, were in use in nineteenth century only
Answer: B

Question 9: A parabolic curve introduced between straight and a circular curve or between two branches of a compound curve for ease, comfort and safety of movement of trains on curve is called:
A) Spur curve
B) Transition curve
C) Summit curve
D) Valley curve
Answer: B

Question 10: The railway track from which a train is to be diverted is called:
A) Branch track
B) Points and crossing
C) Main or through track
D) All above
Answer: C



Reminder: Dear candidates, if you want to download RRB ALP Technician Previous Year Question Papers directly then visit these –

Railway Recruitment Board
Official Website
RRB Ajmer
www.Rrbajmer.org
RRB  Allahabad
www.Rrbald.nic.in
RRB Ahmedabad
www.Rrbahmedabad.gov.in
RRB Bhopal
www.Rrbbpl.nic.in
RRB Bilaspur
www.Rrbbilaspur.gov.in
RRB Bhubaneswar
www.Rrbbbs.gov.in
RRB Chandigarh
www.Rrbcdg.gov.in
RRB Chennai
www.Rrbchennai.net
RRB Gorakhpur
www.Rrbgkp.gov.in
RRB Guwahati
www.Rrbguwahati.gov.in
RRB Jammu & Srinagar
www.Rrbjammu.nic.in
RRB Kolkata
www.Rrbkolkata.org
RRB Mumbai
www.Rrbmumbai.gov.in
RRB Malda
www.Rrbmalda.gov.in
RRB Muzaffarpur
www.Rrbpatna.gov.in
RRB Patna
RRB Ranchi
www.Rrbranchi.org
RRB Secunderabad
www.Rrbsecunderabad.nic.in
RRB Thiruvananthapuram
www.Rrbthiruvananthapuram.net

Take a Look on Below Table

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment