UPSC CMS Previous Years Solved Question Papers Download Now


UPSC CMS Previous Years Solved Question Papers

Union Public Service Commission is going to schedule CMS test for those appliers who were applied for the same to become doctor in
big hospitals.  In this article all the members of team is brought you the parts of UPSC CMS Previous Years Solved Question Papers which can be Download easily Now. To beat the test with great marks in UPSC Combined Medical Service Examination must go through the UPSC CMS Previous Years Question Papers in order to prepare better then the best as compititon in really very tough to crack by all.

Each and every candidate will be able to read all the highlights from this article in favor of Questions of UPSC CMS previous year papers with their answers. To become eligible in giving all the questions answers, hey friends download sample questions to and follow the difficulty level of that. Such type of questions will provide you a great help to get idea about the paper format. Candidates can also download UPSC CMS Solved Sample Papers in PDF file with the help of direct link mention on this page. Best of luck to all the participants for good result!!

UPSC CMS Previous Year Questions with Answers

Q 1- Select the word or groups of words that most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.
Lukewarm
a) Enthusiastic
b) Moderate
c) Fervent
d) Friendly
Ans: a

Q 2- Select the word or groups of words that most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.
Logical
a) Disorderly
b) Inconsiderate
c) Inconsistent
d) Irrational
Ans: d

Q3- Select the word or groups of words that is most similar in meaning to the word in capital letters.
Lively
a) active
b) Lethargic
c) Wearisome
d) ugly
Ans: a

Q4- Select the word or groups of words that is most similar in meaning to the word in capital letters.
Ardent
a) Eager
b) Devoted
c) Zealous
d) Sincere
Ans: c

Q5- Select which ever word you consider most appropriate for the blank space.
The completion of the railway line has been held ______________ owing to the workers’ strike
a) Off
b) Up
c) On
d) Over
Ans: a

Q6- Select which ever word you consider most appropriate for the blank space.
The pilot was ____________ injured; he died within half an hour.
a) Seriously
b) Fatally
c) Fatefully
d) Vitally
Ans: b

Q7- Select which ever word you consider most appropriate for the blank space.
His ________________ directions misled us; we did not know which road to take
a) complex
b) Obscure
c) Mingled
d) Vague
Ans: b

Q8- He was very friendly with the press and it really ____________ him even for what he did not achieve
a) Praised
b) Lionized
c) Appreciated
d) Highlighted
Ans: b

Q9- Below each sentence, three possible substitutions for the underlined part are given. If one of them (a) (b) or (c) is better than the underlined part, indicate your response on the Answer.
The girl has passed the B.A. examination in 1972.
a) The girl passed
b) The girl had passed
c) The girl was passed
d) no change
Ans: a

Q10- I hope you will look me up when you come to Delhi.
a) Look at me
b) Look me
c) Look upon me
d) No change
Ans: d

Q11- The clerk asked the peon that why has he come to the office so late.
a) That why had he
b) That why he had
c) Does not act
d) No change
Ans: b

Q12- Which of the two boxes is more preferable?
a) More preferred
b) Preferable
c) Better preferred
d) No change
Ans: b

Q13- I think he will ask for a raise into the salary very soon
a) For a raise in salary
b) For the raise of salary
c) For rising the salary
d) No change
Ans: b

Q14- I must confess that I am very bad in operating machines.
a) On
b) At
c) For
d) No change
Ans: b

Q15- It was the hottest part of the year and also the busy in the office.
a) Busiest
b) Much busy
c) The busiest
d) No change
Ans: a

Q16- Select the word or groups of words that most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.
TRIVIAL
a) Stupendous
b) Significant
c) great
d) Momentous
Ans: b

Q17- Select the word or groups of words that most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.
Amused
a) Astonished
b) Frightened
c) Jolted
d) Saddened
Ans: d

Q18- Select the word or groups of words that is most similar in meaning to the word in capital letters.
Foul
a) Dirty
b) Innocent
c) Foolish
d) Unbecoming
Ans: a

Q19- Grave
a) Painful
b) Sad
c) Hopeless
d) Serious
Ans: d

Q20- Ardent
a) eager
b) Devoted
c) Zealous
d) Sincere
Ans: c

Reminder: Now all awaited candidates can easily get UPSC CMS Previous Year Question Papers in PDF Format from below links year wise:

Combined Medical Services Exam
Combined Medical Services Exam
Combined Medical Services Exam
Combined Medical Services Exam

Take a Look on Below Table

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment