AIIMS Mock Test 2018 (MBBS Entrance Exam Free Online Tests Series)


AIIMS Mock Test

All India Institute of Medical Sciences commences MBBS Entrance Exam every year for those participants who wish to get
admission in AIIMS any of the branches. To enhance the practice of the appliers in this article AIIMS Mock Test details are brought up In below portion. AIIMS Entrance examination is the highly competitive medical courses admission test but only few applicants are declared successfully qualify the entrance examination. Since exam is online operated therefore it is necessary for appliers to do Online Preparation with the help of AIIMS MBBS Entrance Exam Mock Test which is totally free for aspirants to prepare well for the examination. Practicing using AIIMS Mock Test on regular basis can improve the efficiency of aspirants.

All India Medical Sciences related institutes are vastly known as AIIMS which is the most premier medical College and research university in India in the field of medical science. The main branch is situated in New Delhi and it is always considered amongst the topmost medical college across India to study and for the treatment of an illness. For its highly advanced medical science techniques numerous of patients from different corners of the world come to became absolutely all right. In 1956, it was first established in Delhi and now it has been opened in seven more locations within the country and the places are Bhopal, Bhubaneshwar, Jhajjar, Patna, Raipur, Rishikesh and Jodhpur. Thus AIIMS offers various UG/PG medical courses though entrance exam and large number of contenders appear in it. All applicants need to check the following section for doing better preparation.

AIIMS Exam Pattern

Test Type
Marks
Qus
Exam type
Marking Scheme
Physics
60
60
Multiple choices
(+1) for correct answer & (1/3) negative marking

Duration Of test: 3.5 Hors
Chemistry
60
60
Biology
60
60
General Knowledge
20
20
Total
200
200

AIIMS Mock Test

  • AIIMS MBBS Mock Test will be as same as actual test this is to prepare the aspirants well for the examination in advance.
  • Total number of questions given on this page is different from actual test but we have sorted here the best questions which important for the students to go through once.
  • You will not be able to see your score but you will surely get to know about the correct answer after when you are done with answering.
  • Aspirants can also keep a rough notebook and a pen/pencil to calculate their score themselves.
  • Candidates can mark questions that they are unsure of under “review” to check and answer them later.


AIIMS MBBS Mock Test: Check these questions and answers which may help in preparation for upcoming exam- 

Ques1: A child has disc battery in the nose .Which is most appropriate concern?
A.    Keep on instilling nasal drops intermittently till the foreign body dislodges
B.    Keep the battery as it is and refer to higher expertise for removal
C.    Battery contents might leak resulting into chemical damage of the surrounding tissue
D.   Elective removal as the child has high risk of contracting tetanus.
Ans: B

Ques2: HPV do not cause which type of carcinoma?
A.    Base of tongue carcinoma
B.    Tonsillar carcinoma
C.    Oropharyngeal carcinoma
D.   Laryngeal papillomatosis
Ans: C


Ques3: Most reliable test for eustachian tube dysfunction:
A.    Politzer test
B.    Tympanometry
C.    VEMP
D.   Rhinomanometry
Ans: B

Ques4: Microscopic view of fluorescent green RBCs on a dark background …. mechanism by which image is viewed?
A.    By cathode ray tube
B.    By dark field/phase condenser
C.    Dichroic mirror
D.   Phase plate
Ans: C

Ques5: Reticular fibres of collagen tissues are present in all except
A.    Thymus
B.    Bone marrow
C.    Spleen
D.   Lymph node
Ans: B


Ques6: Two barr bodies are seen in??
A.    XXX
B.    47 XXY
C.    X0
D.   46 XX
Ans: A

Ques7: Dexa dose for lung maturity
A.    6 mg 4time 12 hrs apart
B.    6 mg 2 time 24 hrs apart
C.    12 mg 2 time 24 hrs apart
D.   12 mg 4 times 12 hrs apart
Ans: A


Ques8: Drug of choice in hypertension in pregnancy
A.    Enalapril
B.    Methyldopa
C.    Diuretics
D.   Captopril
Ans: B

Ques9: Drug contraindicated in hypertension in pregnancy
A.    Methyldopa
B.    Labetalol
C.    Nifedipine
D.   Enalapril
Ans: D

Ques10: Methacholine agonist at
A.    M2
B.    M1
C.    M4
D.   M3
Ans: A


Ques11: Which of the following topical agents causes heterochromia iridis?
A.    Latanoprost
B.    Prednisolone
C.    Timolol
D.   Olopatadine
Ans: A

Ques12: Criminal act 2013 . Conset age limit of Sexual Offences
A.    16Yr
B.    18yr
C.    14yr
D.   15yr
Ans: B

Ques13: Characteristic marker of limbal epithelial cell
A.    keratin
B.    ABCG2
C.    enolase
D.   collagen
Ans: B


Ques14: The retina receives its blood supply from all except :-
A.    posterior ciliary artery
B.    central retinal artery
C.    retinal arteries
D.   plexus of zinn and haller artery
Ans:  D

Ques15: 3 yr old child with hydrocoele hernia sac.. Management?
A.    Herniotomy
B.    Herniorrhaphy
C.    Observation
D.   None of Above
Ans:  A

Ques16: Mallory weiss tear mc artery involved?
A.    Short gastric
B.    Left gastric
C.    Coronary
D.   Phrenic
Ans: B


Ques17: Young adult with irreparable rotator cuff injury, which of the following procedures can be done?
A.    Acromioplasty
B.    Tendon transfer
C.    Total shoulder replacement
D.   Reverse shoulder replacement
Ans: B

Ques18: muscle not attached at greater tubercle ?
A.    supraspinatus
B.    infraspinatus
C.    subscapularis
D.   teres minor
Ans: C


Ques19: A 65 year old male with itchy bullae over erythematous areas and normal skin
A.    bullous pemphigoid
B.    dermatitis herpetiformis
C.    IgA pemphigus
D.   pemphigus vulgaris
Ans: A

Ques20: Young female with blue macules on forehead and ocular macules. The diagnosis is

A.    Mongolian spot
B.    Nevus of ota
C.    Nevus of ito
D.   Beckers nevu
Ans: C


Reminder: Dear candidates to get other details about AIIMS Mock Test stay tuned with this portal.

Best wishes from ejobhub team for sure success!!   

Take a Look on Below Table

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment