BSNL JE Previous Papers PDF Download Last Year Questions With Solutions


BSNL JE Previous Papers

Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) is going to schedule Junior Engineer (JE) exam after invite the applications. Deserving and
motivated applicants who want to beat JE Exam they will have to download BSNL JE Previous Papers and Past (Old) Year Question Papers in PDF file format from this page. The best solution for practicing the upcoming exam is previous year question papers. Volunteers searching for BSNL JE old year question paper they can go through this single page. Appliers are advised to find BSNL JE previous question papers from this web page. Telecom Technical Assistant posts which is now known called JE that is Junior Engineer require Last Year Questions with Solutions.

First of all appellants will have to confirm their submission of form for JE post and then start searching BSNL JE previous papers to quality in this All India Level including all Telecom Circle of India in same day. Since competition is very tough to beat therefore do better practice with all the related study material in which old papers with solution are the far more better to qualify the exam and attaining position in Bharat Sanchar Nigam Limited. More highlights in association with BSNL JE Previous Papers are maintained below by the expert team members of the portal. All the best!!

Junior Engineer Exam Pattern: JE examination consists of a single paper of 3-hour duration in which it includes 200 questions which carry total 200 marks. The question paper will conducts objective type test which includes General Ability Test and Basic Engineering subject.

BSNL JE Previous Papers


Specialization include following Sections:
  • Section A: Electrical
  • Section B: Communication
  • Section C: Networks, Filters and Transmission Lines
  • Section D: Instruments and Measurements
  • Section E: Control Systems
  • Section F: Microprocessors
  • Section G: Computers
Exam
Paper
Subject
Questions
Marks
Duration
Written Test
I
General Ability Test
20
20
3 Hours
II
Basic Engineering
90
90
III
Specialization
90
90
Total
200
200
Read AlsoEnglish Improvement Tips    

BSNL JE Past Previous Papers: Hey dear appliers

Question 1: At which of the following places Diesel Component Works is established?
A.    Jamshedpur
B.    Patiala
C.    Perambur
D.   Varanasi
Answer: B

Question 2: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:
A.    39, 30
B.    41, 32
C.    42, 33
D.   43, 34
Answer: C   


Question 3: According to principle of conservation of energy, the total momentum of a system of masses in any direction remains constant unless acted upon by an external force in that direction.
A.    False
B.    True
Answer: A

Question 4: The friction experienced by a body, when in motion, is known as
A.    rolling friction
B.    dynamic friction
C.    limiting friction
D.   static friction
Answer: B


Question 5: Suppose that data items, numbered 1, 2, 3, 4, 5 and 6 come in the input stream in this order. By using a queue, which of the following rearrangement can be obtained in the output order?
A.    1 2 6 4 5 3
B.    2 4 3 6 5 1
C.    4 2 1 3 5 6
D.   1 2 3 4 5 6
Answer: D

Question 6: For an antenna to be frequency-independent, it should expand or contract in proportion to the
A.    gain
B.    directivity
C.    wavelength
D.   impedance
Answer: D


Question 7: Two balls of equal mass and of perfectly elastic material are lying on the floor. One of the balls with velocity v is made to struck the second ball. Both the balls after impact will move with a velocity
A.    v
B.    v/2
C.    v/4
D.   v/8
Answer: B   


Question 8: The All Women Expedition Team of the Indian Air Force which scaled the Mount Everest some time back was headed by
A.    Sqn. Ldr. D. Panda
B.    Sqn. Ldr. Nirupama Pandey
C.    Flt. Lt. Nivedita Choudhary
D.   Flt. Lt. Rajika Sharma
Answer: B

Question 9: The zero flag of 8085 microprocessor is to be set keeping the content of the accumulator unchanged. Which instruction is to be used?
A.    MOV A, A
B.    ANI 00H
C.    XRA A
D.   CMP A
Answer: D

Question 10: To establish a communication between 8085 microprocessor and 8255 Programmable Peripheral Interface chip. The status of the chip select input would be
(a)  TRISTATE
(b)  HIGH
(c)  LOW
(d)  DON’T CARE
Answer: C

Question 11: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:
A.    588 apples
B.    600 apples
C.    672 apples
D.   700 apples
Answer: D

Question 12: What percentage of numbers from 1 to 70 has 1 or 9 in the unit's digit?
A.    1
B.    14
C.    20
D.   21
Answer: C


Question 13: If A = x% of y and B = y% of x, then which of the following is true?
A.    A is smaller than B.
B.    A is greater than B
C.    Relationship between A and B cannot be determined.
D.   None of these
Answer: D

Question 14: Which flag does not change by the execution of the instruction DCR B in 8085 microprocessor?
A.    Parity
B.    Carry
C.    Zero
D.   Sign
Answer: B

Question 15: Transient signals can be observed using
A.    storage oscillocope
B.    sampling oscilloscope
C.    wave analyzer
D.   spectrum analayzer
Answer: A


BSNL JE Old Year Questions With Solutions PDFs:
BSNL JE previous papers Details
PDF is here
JE previous question papers with answers PDF
JE previous papers for ECE
JE previous papers for EEE
JE Exam Sample Paper
JE previous papers for CSE
JE previous year question papers with answers PDF
JE TTA Previous Year Question Papers
JE electrical previous papers
TTA JE Previous Year Question Papers
TTA JE Engineering Previous Question Papers
JE TTA previous papers
TTA JE previous papers

Reminder: Dear Applicants to download BSNL JE Previous Papers keep reading all new pages and go to below link:


Take a Look on Below Table

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment