IIFT Previous Year Question Papers PDF Download Free Study Material


IIFT Previous Year Question Papers

Good news for all those participants who are searching to download Free Study Material because in this article ejobhub team is
showing the details connected with IIFT Previous Year Question Papers. Now time has come when Indian Institute of Foreign Trade will operate the IIFT Entrance Exam for giving the opportunity of admission to the appliers in management programmes. In PDF file format of IIFT Previous Year Question Papers must be there with students to prepare well for Indian Institute of Foreign Trade Entrance Exam. Candidates can get as much as possible assistance if get the level of test questions through IIFT Entrance Exam is IIFT Previous Year Model Paper.

Here we are going to announce the IIFT Previous Year Solved Question Papers with optional answers so that an overview may be done on the pattern of the test do get good marks. All the motivated and excited candidates are advised to download IIFT Sample Papers at free of cost from the place where you are at present. IIFT Questions are covered from the topics like English Comprehension, General Knowledge & Awareness, Logical Reasoning and Quantitative Analysis. All the necessary highlights in association with IIFT Previous Year Question Papers are pasted below for all the appliers who are ready to present in this admission test. All the best!!

IIFT Exam Pattern

Sections
Details
Section I
English Comprehension
Section II
General Knowledge & Awareness
Section III
Logical Reasoning and Data Interpretation
Section IV
Quantitative Analysis

IIFT Previous Year Question Papers: Check all the questions with answers to prepare well-

Direction: In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.
1. ENORMOUS
A. Soft        
B. Average
C. Tiny
D. Weak
Answer: C

2. ARTIFICIAL
A. Red
B. Natural
C. Truthful   
D. Solid
Answer: B

3. SHRINK
A. Contract  
B. Spoil
C. Expand    
D. Stretch
Answer: C

Read AlsoEnglish Improvement Tips   

Direction: Male lions are rather reticent about expanding their energy in hunting more than three quarters of kills are made by lionesses are in front, tensely scanning ahead, the cubs lag playfully behind and the males bring up the rear, walking slowly, their massive heads nodding with each step as if they were bored with the whole matter. But slothfulness may have survival value. With lionesses busy hunting, the males function as guard for the cubs, protecting them particularly from hyenas.

4. According to the passage male lions generally do not go for huntings because
A. they do not like it.
B. they want lioness to get training
C. they wish to save their vigour for other things
D. they are very lazy
Answer: C

5. He is too important for tolerating any delay.
A. to tolerate
B. to tolerating
C. at toleratin
D. with tolerating
E. No correction required
Answer: A

6. The man who has committed such a serious crime must get the mostly severe punishment.
A. be getting the mostly severely
B. Get the most severe
C. have got the most severely
D. have been getting the severe most
E. No correction required
Answer: B

7. He has received no other message than an urgent telegram asking him to rush his village immediately.
A. asked him to rush his village
B. asking him to have rush his village
C. asking him to rush to his village
D. asking him rushing at his village
E. No correction required
Answer: C


Direction: Classification of 100 Students Based on the Marks Obtained by them in Physics and Chemistry in an Examination
Subject
Marks out of 50
40 and above
30 and above
20 and above
10 and above
0 and above
Physics
9
32
80
92
100
Chemistry
4
21
66
81
100
Average (Aggregate)
7
27
73
87
100
8. What is the different between the number of students passed with 30 as cut-off marks in Chemistry and those passed with 30 as cut-off marks in aggregate?
A. 3  
B. 4
C.5   
D. 6
Answer: D

9. The number of students scoring less than 40% marks in aggregate is?
A. 13 
B. 19
C. 20
D. 27
Answer: D

10. If it is known that at least 23 students were eligible for a Symposium on Chemistry, then the minimum qualifying marks in Chemistry for eligibility to Symposium would lie in the range?
A. 40-45      
B. 30-40
C. 20-30      
D. Below 20
Answer: C


11. If at least 60% marks in Physics are required for pursuing higher studies in Physics, how many students will be eligible to pursue higher studies in Physics?
A. 27 
B. 32
C. 34 
D. 41
Answer: B

12. Look at this series: 8, 6, 9, 23, 87 , ... What number should come next?
A. 128
B. 226
C. 324
D. 429
Answer: D

13. Look at this series: 2, 6, 18, 54, ... What number should come next?
A. 108
B. 148
C. 162
D. 216
Answer: C

14. Look at this series: 2, 4, 6, 8, 10, ... What number should come next?
A. 11 
B. 12
C. 13 
D. 14
Answer: B


15. Odometer is to mileage as compass is to
A. speed      
B. hiking
C. needle     
D. direction
Answer: D

16. Yard is to inch as quart is to
A. gallon      
B. ounce
C. milk
D. liquid
Answer: B

17. The attainment of individual and organisational goals is mutually interdependent and linked by a common denominator - employee work motivation. Organisational members are motivated to satisfy their personal goals, and they contribute their efforts to the attainment of organisational objectives as means of achieving these personal goals.

The passage best supports the statement that motivation -
A. encourages an individual to give priority to personal goals over organisational goals.
B. is crucial for the survival of an individual and organisation.
C. is the product of an individual's physical and mental energy.
D. is the external force which induces an individual to contribute his efforts.
E. makes organisation and society inseparable.
Answer: A

18. Who wrote the famous book - 'We the people'?
A. T.N.Kaul
B. J.R.D. Tata
C. Khushwant Singh
D. Nani Palkhivala
Answer: D


19. Tripitakas are sacred books of
A. Buddhists 
B. Hindus
C. Jains       
D. None of the above
Answer: A

20. Todar Mal was associated with
A. music
B. literature
C. finance
D. law
Answer: C

21. A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:
A. 45 km/hr 
B. 50 km/hr
C. 54 km/hr 
D. 55 km/hr
Answer: B

22. Two trains are running in opposite directions with the same speed. If the length of each train is 120 metres and they cross each other in 12 seconds, then the speed of each train (in km/hr) is:
A. 10 
B. 18
C. 36 
D. 72
Answer: C

23. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:
A. 15 
B. 16
C. 18 
D. 25
Answer: B


24. A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?
A. 3  
B. 4
C. 5  
D. 6
Answer: C

25. A library has an average of 510 visitors on Sundays and 240 on other days. The average number of visitors per day in a month of 30 days beginning with a Sunday is:
A. 250
B. 276
C. 280
D. 285
Answer: D

26. A person borrows Rs. 5000 for 2 years at 4% p.a. simple interest. He immediately lends it to another person at 6 p.a for 2 years. Find his gain in the transaction per year.
A. Rs. 112.50
B. Rs. 125
C. Rs. 150   
D. Rs. 167.50
Answer: A


27. A sum of money amounts to Rs. 9800 after 5 years and Rs. 12005 after 8 years at the same rate of simple interest. The rate of interest per annum is:
A. 5%
B. 8%
C. 12%       
D. 15%
Answer: C

28. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?
A. 2  
B. 3
C. 18 
D. 21
E. None of these
Answer: A

29. How many of the following numbers are divisible by 132 ?
264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336
A. 4  
B. 5
C. 6  
D. 7
Answer: A

30. The largest 4 digit number exactly divisible by 88 is:
A. 9944       
B. 9768
C. 9988       
D. 8888
E. None of these
Answer: A


Reminder: Dear Applicants to download IIFT Previous Years Papers keep reading all new pages and go to below link:


Take a Look on Below Table

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment