TISSNET Sample Paper 2018 - Last Years Question Papers with Solutions


TISSNET Sample Paper

Tata Institute of Social Sciences National Entrance Test (TISSNET) is commenced by Tata Institute of Social Sciences (TISS) to get
admission in MA programmes in proper stream. Students who possess a dream to beat TISSNET Examination they should download TISSNET Sample Paper from this article. Every year large number of aspirants show talent in this national level entrance exam to get admission in master level degree offered by TISS. So to crack this exam in first attempt candidates prepare themselves in advance by practicing through Last 5 Years TISSNET Question Papers. By the effort of team members pdf links of TISSNET sample paper of past few years are declared below for the assistance of excited appliers.

If a person want to get better then best marks then it is necessary that first of all collect pdf files of TISSNET sample question paper. To enhance the preparation of exams all the willing candidates should have old solved papers with exam pattern and syllabus. So candidates who wish to attain TISSNET sample paper pdf are suggested to scroll down the page and gather all the significant details concerning TISSNET Sample Paper 2018. 

Other relevant highlights in association with way to download TISSNET Sample Paper with questions answers to practice well are declared below in one view. All the best to every dedicated applier for exam result!!

TISSNET Sample Paper

TISSNET Last Years Question Papers with Solutions

Ques1: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:
A.    Rs. 650
B.    Rs. 690
C.    Rs. 700
D.   Rs. 698
Ans: D


Ques2: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:
A.    173 m
B.    273 m
C.    200 m
D.   300 m
Ans: B

Ques3: Which one of the following is not a prime number?
A.    31
B.    61
C.    71
D.   91
Ans: D


Ques4: A man purchased a cow for Rs. 3000 and sold it the same day for Rs. 3600, allowing the buyer a credit of 2 years. If the rate of interest be 10% per annum, then the man has a gain of:
A.    0%
B.    5%
C.    7.5%
D.   10%
Ans: A

Ques5: Which of the following is India's first home built Sub-marine that has been handed over to the Indian Navy?
A.    Kalavari
B.    Sindhughosh
C.    Shrishumar
D.   Arihant
Ans: A


Ques6: This country ranks top in Retail Destination in two thousands seventeen by replacing China.
A.    Bangladesh
B.    Thailand
C.    India
D.   Sri Lanka
Ans: C

Ques7: To whom the union government planned to launch a mobile application recently?
A.    Senior Retired Employees
B.    Young Students
C.    Female Employees
D.   Visually Challenged
Ans: A


Ques 8: The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?
A.    71 years
B.    72 years
C.    74 years
D.   77 years
Ans: A

Ques 9: Choose the word which is different from the rest
A.    Chicken
B.    Snake
C.    Swan
D.   Crocodile
Ans:  A

Ques 10: Choose the word which is different from the rest
A.    Kiwi
B.    Eagle
C.    Emu
D.   Ostrich
Ans: B

Read AlsoEnglish Improvement Tips   

Ques11: Choose the word which is different from the rest.
A.    Curd
B.    Butter
C.    Oil
D.   Cheese
Ans: C


Ques12: Pointing to a photograph of a boy Suresh said, "He is the son of the only son of my mother." How is Suresh related to that boy?
A.    Brother
B.    Uncle
C.    Cousin
D.   Father
Ans: D

Ques13: If A + B means A is the mother of B; A - B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?
A.    Q - N + M x P
B.    P + S x N - Q
C.    P - M + N x Q
D.   Q - S % P
Ans: C


Ques14: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?
A.    Brother
B.    Sister
C.    Nephew
D.   Cannot be determined
Ans: D

Ques15: If A + B means A is the brother of B; A - B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?
A.    M - N x C + F
B.    F - C + N x M
C.    N + M - F x C
D.   M x N - C + F
Ans: D

Ques16: Introducing a boy, a girl said, "He is the son of the daughter of the father of my uncle." How is the boy related to the girl?
A.    Brother
B.    Nephew
C.    Uncle
D.   Son-in-law
Ans: A


Ques17: The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago?
A.    71 years
B.    72 years
C.    74 years
D.   77 years
Ans: A

Que-18: Five persons paint a house in 3 days when they work 8 hours everyday. Then if one person works 4 hours every day, how much time ( day ) will he take to complete the same work ?
A.    30    
B.    15/2
C.    6/5   
D.    3/10
Ans: A


Que-19: A person sold a cycle at Rs. 935 with a gain of 10% then at how much amount did he purchase the cycle ?
A.    Rs. 945       
B.    Rs.850
C.    Rs. 925       
D.    Rs. 1.085
Ans: B

Que-20: Tobacco addiction is due to
A.    Cocaine       
B.    Caffeine
C.    Nicotine       
D.    Histamine
Ans: C


Reminder: Dear appliers for downloading the PDF files of TISSNET sample papers go to the below links:
TISSNET Question Paper
TISSNET Previous Year Sample Paper
TISSNET Sample Paper
TISSNET Sample Question Paper

Take a Look on Below Table

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment