RPSC Previous Year Question Papers with Answers PDF LDC, Programmer


RPSC Previous Year Question Papers

From this web page all appliers will be able to download the PDF file of RPSC Previous Year Question Papers with
Answers for the posts such as LDC, Programmer. Model Papers are very much helpful and necessary for those job seekers who are preparing for RPSC Exam for securing their career in government sector job. Applicants may get the RPSC Old Papers with Solutions along with answers from this page but keep reading all the lines till end. In the final words of this article an official link is also mentioned by which all exams PDF files can be obtained year and test wise.   

The desire to get the best study material of all appliers will be completed now because many sample questions are pasted on this page. Candidates must download RPSC LDC, Programmer Paper for sample questions. Now check all papers declared here so that an overview may be done appliers for the preparation of recruitment exam. Official site may also be visit by candidates to know the steps of downloading the PDF papers. Rajasthan Public Service Commission will soon commence RPSC Recruitment Exam but before this test RPSC Previous Years Question Papers will be available for the help of job grabbers. For more details applicants can see below part of article.

RPSC LDC, Programmer Previous Year Papers

1) The smallest state in the world
(A) Russia
(B) Vatican
(C) Sri Lanka
(D) Cuba
Ans. B

2) The person who became the Chief Minister for the longest period in India:
(A) E.K.Nayanar
(B) Vasantha Sate
(C) Jyothi Basu
(D) K.Karunakaran
Ans. C

3) Who was the first speaker of Lok Sabha?
(A) Sivaraj Patel
(B) Jagjeevan Ram
(C) Lal Bahdur Shasthri
(D) G.V Mavlankar
Ans. D

4) Panchayathi Raj instructions came into effect with the amendment of the constitution
(A) 70th
(B) 73rd
(C) 76th
(D) 79th
Ans. B

5) Who is the president of newly declared independent country, East Timor?
(A) Xanana Gusmao
(B) Hugo Chavez
(C) Lula da Zilva
(D)Jos Ramos Horta
Ans. D

6) The Chairman of Constitution review committee:
(A) Kuldip Nayyar
(B) Justice Kbare
(C) Justice Varma
(D) Justice Venkita Chellaiya
Ans. D

7) Monthly salary of Chief Justice of India:
(A) Rs. 30.000
(B) Rs. 31.000
(C) 1, 10,000
(D) 50.000
Ans. C


8) What is B.O.D?
(A) Biological Oxygen Demand
(B) Biochemistry of Diseases
(C) Biophysics Oxygen Demand
(D) None of the above
Ans. A

9) Meenamatha disease is related with
(A) Cadmium
(B) Mercury
(C) Lead
(D) Iron
Ans. B

10) National Party is one which could secure not less than ---- % of the total valid votes in the previous general election.
(A) 4%
(B) 6%
(C) 8%
(D) 9%
Ans. B

11) IMF/World Bank was formed in
(A)1942
(B)1944
(C)1946
(D)1945
Ans .D

12) 'World AIDS Day':
(A)April 17th
(B)June 5th
(C)December 1st
(D)February 14th
Ans. C

13) Erethrean Sea is:
(A)Bay of Bengal
(B)Indian Ocean
(C)Red Sea
(D)Arabian Sea
Ans. C

14) Temporary hardness of water is due to ------
(A)Calcium chloride
(B)Sodium carbonate
(C)Sodium chloride
(D)Magnesium bicarbonate
Ans. D

15) EEG is used to study the function of:
(A)Heart
(B)Muscle
(C)Brain
(D)Nerve
Ans. C


Note: Candidates may get the RPSC Previous Question Papers from this below Link-
Official Notification

Take a Look on Below Table

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment