1st PUC Question Papers 2021 Karnataka Board PCMB With Answers


1st PUC Question Papers

Dear applicants for your help in best preparation of 1st PUC exam, ejobhub team is publishing 1st PUC Question Papers on this
page which you may download easily. Hey guys you are required to beat exam to get success in State 1st and 2nd PUC Kannada and English Medium Class XI and XII Standard Government and Private Collages or Institutes exam but for perfect preparation is required and which is possible through Previous Year Question Papers of 1st PUC. Dear candidates Previous Year Question Papers of 1st PUC will tell about the difficulty level of examination. Dear applicants if you are in search of previous papers from long time then don’t worry because now you have reached at proper place.
1st PUC Question Papers


Dear candidate, to obtain 1st PUC previous papers is a better option to start their preparation. The key factor to remember by contenders while writing the examination is the time. Dear applicants to get 1st PUC Previous Papers you can also open official website of Karnataka Department of Pre University Education that is pue.kar.nic.in. For time management of 1st PUC, Previous Papers is critical. Through given data applicants may attempt the all question accurately without fail.
On this web page we are giving complete information in related with 1st PUC Previous Question Papers PDF with solutions for all contenders who are preparing for this upcoming exam. Dynamic and eligible applicants may get the 1st PUC Previous Papers from here easily so have a close look at whole details which are published on this web page. All the best!!

pue.kar.nic.in Question Papers Fine info

Organization Name
Karnataka Department of Pre University Education
Information About
1st PUC Question Papers
Name of the Exam
State 1st and 2nd PUC Kannada and English Medium Class XI and XII Standard Government and Private Collages or Institutes
Exam Date
Not Issued
Official Website
pue.kar.nic.in

pue.kar.nic.in Previous Papers Overview

1st PUC Question Papers

Question Paper Pattern for New Curriculum: (Science Subjects)
Subjects
I PUC
II PUC
Physics
Chemistry
Mathematics
Biology
Electronics
-
Computer Science
-
Home Science
-
Model Paper for I PUC PCMB Exam
I PUC
Sl No
Subject
MQP
1
Physics
2
Mathematics
3
Biology
4
Chemistry
Model Paper for II PUC PCMB Exam
II PUC
Sl No
Subject
MQP
1
Physics
2
Chemistry
3
Mathematics
4
Biology
Karnataka 1st Questions with Answers  
Question 1: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because
1.   Work done in rolling is more than in lifting
2.   Work done in lifting the stone is equal to rolling it
3.   Work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
4.   Work done in rolling a stone is less than in lifting it
Answer: 4

Question 2: Siphon will fail to work if
1.    The densities of the liquid in the two vessels are equal
2.    The level of the liquid in the two vessels are at the same height
3.    Both its limbs are of unequal length
4.    The temperature of the liquids in the two vessels are the same
Answer: 2

Question 3: Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?
1.    Potassium chloride
2.    Potassium carbonate
3.    Potassium hydroxide
4.    Sodium bicarbonate
Answer: 4

Question 4: Pollination is best defined as
1.    transfer of pollen from anther to stigma
2.    germination of pollen grains
3.    growth of pollen tube in ovule
4.    visiting flowers by insects
Answer: 1

Question 5: Plants receive their nutrients mainly from
1.    chlorophyll
2.    atmosphere
3.    light
4.    soil
Answer: 4

Question 6: The nucleus of an atom consists of
1.    electrons and neutrons
2.    electrons and protons
3.    protons and neutrons
4.    All of the above
Answer: 3

Question 7: The most electronegative element among the following is
1.    sodium
2.    bromine
3.    fluorine
4.    oxygen
Answer: 3

Question 8: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:
1.    Rs. 650
2.    Rs. 690
3.    Rs. 698
4.    Rs. 700
Answer: 3

Question 9: Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?
1.    Rs. 6400
2.    Rs. 6500
3.    Rs. 7200
4.    Rs. 7500
5.    None of these
Answer: 1

Question 10: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?
1.    3.6
2.    7.2
3.    8.4
4.    10
Answer: 2

Karnataka Government has allowed the Department of Pre-University Education to accept the Textbooks, Exemplars (Workbooks) and Lab Manuals prepared by NCERT based on this National Core Curriculum.
The prescribed textbooks are the NCERT books for 1st PUC.
Physics-Part I&II, Exemplar Problems and Lab Manual
Chemistry-Part I&II Text Book, Exemplar Problems, Lab Manual.
Mathematics –Text Book, Exemplar Problems
Biology –Text book, Exemplar Problems, Lab Manual.



Reminder: Dear applicants, if you want to get other info of 1st PUC Question Papers then visit Official Link.

Take a Look on Below Table

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Exams Preparation Tips Personality Development Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a comment