TNPSC Previous Year Question Papers With Answers Download in PDF


TNPSC Previous Year Question Papers

Applicants who are visiting this page they may get the TNPSC Previous Year Question Papers with Answers by connecting with
this portal. In this announcement, applicants can find the past few years TNPSC solved question papers with easy download format. Job seekers need to have these papers for better practice. By practicing more model papers, you can get confidence about the TNPSC upcoming job exam. Here we are also giving official link for all the TNPSC old question papers PDF. Now applicants can have a close look on the solutions of old papers. By checking you answers, participants can assume their study level. So guys, practice more to get better marks in test.

Deserving appliers are advised that at first read the notification of latest jobs declared by Tamil Nadu Public Service Commission then proceed to download TNPSC Model Paper for getting news of sample questions. A sharp overview may be done by applicants for the success in recruitment exam. Public Service Commission of Tamil Nadu will soon commence Recruitment Exam but before this test TNPSC Previous Years Question Papers are available for the help of job grabbers by the effort of team members of ejobshub. For more information of the content of past papers appliers can see below part of post.

TNPSC Model Papers

Q.1. If two vertices of a triangle are (6,4), (2,6) and its centroid is (4, 6) then its theird
vertex will be :
(A) (6,4)
(B) (8,4)
(C) (4,8)
(D) none of these
Ans. C

2) The person who became the Chief Minister for the longest period in India:
(A) E.K.Nayanar
(B) Vasantha Sate
(C) Jyothi Basu
(D) K.Karunakaran
Ans. C

3) Who was the first speaker of Lok Sabha?
(A) Sivaraj Patel
(B) Jagjeevan Ram
(C) Lal Bahdur Shasthri
(D) G.V Mavlankar
Ans. D

4) Panchayathi Raj instructions came into effect with the amendment of the constitution
(A) 70th
(B) 73rd
(C) 76th
(D) 79th
Ans. B

5) Who is the president of newly declared independent country, East Timor?
(A) Xanana Gusmao
(B) Hugo Chavez
(C) Lula da Zilva
(D)Jos Ramos Horta
Ans. D

6) The Chairman of Constitution review committee:
(A) Kuldip Nayyar
(B) Justice Kbare
(C) Justice Varma
(D) Justice Venkita Chellaiya
Ans. D

7) Monthly salary of Chief Justice of India:
(A) Rs. 30.000
(B) Rs. 31.000
(C) 1, 10,000
(D) 50.000
Ans. C


8) What is B.O.D?
(A) Biological Oxygen Demand
(B) Biochemistry of Diseases
(C) Biophysics Oxygen Demand
(D) None of the above
Ans. A

9) Meenamatha disease is related with
(A) Cadmium
(B) Mercury
(C) Lead
(D) Iron
Ans. B

10) Which of the following is First National park of India?
(A). Kanha National Park
(B). Dudhwa National Park
(C). Rajaji National Park
(D). Corbett National Park
Ans: (D).


Message: Dear appliers now you need to do only preparation to get high rank in the merit list of next round after written test.


Note: Candidates may get the TNPSC Previous Question Papers from this below hypertext-
Official Link

TNPSC Updates & Preparation Material

Take a Look on Below Table.......

Government Jobs Private Jobs
Engineering Jobs 10th / 12th Pass Jobs
Employment News Rojgar Samachar
Railway Jobs in India Upcoming Sarkari Naukri
Upcoming Bank Jobs Graduate Degree Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Preparation Tips

0 comments:

Post a Comment